loader image

Summering: Lux invite G2012 & G2013

69 matcher, 2760 minuter och 46 timmar fotboll spelades under helgen. Med ett otroligt starkt startfält i båda åldersklasserna var det dukat för en riktig fotbollsfest i Kristinehamn Arena. 

– Har man ett ambitiöst lag så ska man inte missa detta, säger Arian Faily, tränare i Jitex BK.

Inramningen

Återigen var det dags för en fartfylld turnering i Kristinehamn Arena, denna gång för flickor födda 2012 och 2013. I hallen spelades musik i högtalarna och ljudet av bredsidor mot bollar ekade under uppvärmningen. Läktarna fylldes av lyriska föräldrar och åskådare. Förväntningarna steg och stämningen gick att ta på. Det hade äntligen blivit dags för cup.

Med piporna i högsta hugg blåste domarna igång de första gruppspelsmatcherna och cupen var igång. Fullt ös från start med matcher som ständigt avlöste varandra. Ett intensivt matchande gjorde att ledarna fick fokusera på att hålla tjejerna både pigga men också motiverade genom hela turneringen.

– Det är precis lagom med matcher. Sex matcher på tre dagar, så tjejerna får verkligen ta i utan att gå på knäna helt, säger Malmö FF:s tränare Tomas Roth.

Matcherna

För flickorna födda 2012 kom de finländska lagen HJK och Ilves till turneringen med två lag vardera och de imponerade från första minuten. Det bjöds på en effektiv anfallsfotboll som visade sig vara svår att stoppa för de andra lagen. Stockholmslagen BP, Hammarby och IFK Lidingö visade även de framfötterna där det bjöds på underhållande fotboll. 

Jämna och välspelade matcher utmärkte flickorna födda 2013 allra mest under denna turnering. Ett otroligt starkt startfält där många lag fick chansen att visa vad de gick för.

– Jag hade förväntat mig lite större skillnad mellan lagen men alla lagen har presterat väldigt bra. Det har varit väldigt jämna matcher, säger Djurgårdens tränare Samuel Johansson. 

Helheten

Efter en helg med fartfylld fotboll, engagerade åskådare och glada tjejer avrundades turneringen under söndagen. Individuella priser delades ut till de tjejer som hade utmärkt sig lite extra. Allt eftersom tömdes arenan på lag som begav sig hemåt efter en intensiv och händelserik helg. Efteråt var såväl tjejer som ledare väldigt nöjda med helgen.

– Det var mycket som var kul med cupen. Man fick spela många matcher och möta många bra lag, säger Malmö FF:s Amelina

– Det är nog den bästa arrangerade cupen vi har varit på. Har man ett ambitiöst lag så ska man inte missa detta, avslutar Jitex tränare Arian Faily.

Vi önskar alla lagen ett stort lycka till inför kommande säsong!

en_GBEnglish