loader image

Luxcuper arrangerar sommarcup i samarbete med IFK Kristinehamn

Luxcuper utökar sitt utbud av fotbollscuper med en sommarcup. Cupen, som kommer att gå under namnet Kristinehamn Summer Games, går av stapeln sommaren 2024 mellan 14-16 juni på Sannahedens IP i Kristinehamn. Cupen kommer att erbjuda spel i både svår- och medelklass för pojk- och flicklag med spelare födda 2010, 2011 och 2012.

– Vi har haft planer på att arrangera en sommarcup länge och tanken har hela tiden varit att göra den tillsammans med IFK Kristinehamn i just Kristinehamn. Nu blir det äntligen verklighet och det känns väldigt kul. På sikt ser vi att det kan bli en stor cup men vi skyndar långsamt och vårt huvudsakliga fokus är som alltid att kunna erbjuda en riktigt bra cupupplevelse till de lag som kommer, säger cupgeneralen Patrick Luxenburg. 

Alla matcher kommer att spelas på Sannahedens IP i Kristinehamn som rymmer sex stycken fullstora 11 mot 11-planer. 2012-lagen kommer spela 7 mot 7, 2011-lagen 9 mot 9 och 2010-lagen 11 mot 11. Samtliga matcher kommer att spelas 2×20 minuter och alla lag garanteras minst sex stycken matcher under helgen.

– Förutsättningarna för att genomföra en sån här cup är fantastiska. Vi har tillgång till sex stycken fullstora 11 mot 11-planer på naturgräs som alla är i direkt anslutning till varandra. Lagen kommer bo i skolsalar som även de ligger i nära anslutning till planerna. Allt detta i kombination med närheten till Vänern, äventyrsbad, padel och massa andra aktiviteter som Kristinehamn erbjuder. Det är upplagt för ett riktigt härligt cupäventyr, säger evenemangsansvarig Oscar Therén.

Anmälan är öppen sedan en tid tillbaka och några lag har redan redan säkrat sina platser. Läs mer om cupen och hur ni anmäler er här.

Luxcuper arrangerar fotbollscuper för ungdomslag sedan 2014 med ledorden kvalité, glädje och lux. Majoriteten av cuperna spelas i Kristinehamn Arena i Värmland och sedan 2023 arrangerar de även fotbollscuper i Eckeröhallen på Åland. Totalt arrangerar Luxcuper cirka 20 cuper varje år, majoriteten av dem mellan oktober till april.

Kontaktperson:
Oscar Therén, evenemangsansvarig
oscar@luxcuper.se
073-810 12 12 

en_GBEnglish