loader image

Luxcuper tar över vandrarhem i Kristinehamn – öppnar Lux Sports Camp

Den 4 oktober slår Luxcuper upp dörrarna till Lux Sports Camp på Kasernvägen 7 i Kristinehamn. Planen är i första hand att erbjuda ett boendealternativ för fotbollslagen som deltar i Luxcuper i Kristinehamn Arena. Men vandrarhemmet är även bokningsbart för andra, främst större sällskap.

– Adressen och vandrarhemmet är inte helt nytt för oss. När Krongården bedrev verksamhet här tidigare hyrde vi rum åt fotbollslag varje cuphelg. När Krongården lade ner sin verksamhet tidigare i år såg vi möjligheten att ta över och samtidigt sätta vår prägel på det, säger Patrick Luxenburg, president för Luxcuper. 

Vandrarhemmet rymmer totalt cirka 270 bäddar fördelat på 21 rum. Elva större rum med upp till tjugo bäddar, och tio mindre rum med fyra till sex bäddar i varje. Arbetet med att rusta upp och sätta ny prägel på kasernen är i full gång.

– Vi gör en ytlig upprustning snarare än renovering. Bland annat har vi gjort i ordning de mindre rummen med nya sängar, skrivbord och tv-apparater – lite mer hotellikt. De större sovsalarna är sig lika bortsett från att vi bytt ut några sängar och madrasser, säger Oscar Therén, projektledare för Lux Sports Camp.

Även de gemensamma utrymmena får ett lyft och planer finns för bland annat uppehållsrum, ett enklare gym och konferensrum. Uppehållsrummet kommer erbjuda pingis, foosball och tv-spel och gymmet enklare träningsutrustning.

Lux Sports Camp öppnar officiellt i samband med höstens första Luxcup i Kristinehamn Arena, 4-6 oktober. Läs mer på Lux Sports Camps hemsida.

Kontaktperson:
Oscar Therén, projektledare 
oscar@luxcuper.se
073-810 12 12

en_GBEnglish